Dévény-módszer

A Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer (DSGM) néven levédett, a minden eddigi mozgásrehabilitációtól eltérő és új szemléletre épülő rendszer, a mozgáskorrekció alapvetően új megközelítése Dévény Anna, gyógytornász nevéhez fűződik.
Tovább Dévény-módszer

Bobath-módszer

A Bobath-módszer Dr. Karel Bobath neurológus és Berta Bobath gyógytornász nevéhez fűződő, a korai agykárosodás okozta mozgásrendellenességek esetében alkalmazott mozgásterápiás eljárás.
Tovább Bobath-módszer

Katona-módszer

Dr. Katona Ferenc, ideggyógyász, fejlődésneurológus és munkacsoportja által kidolgozott terápia a Katona-módszer (neurohabilitációs tréning), mely az eltérő, kóros irányú idegrendszeri fejlődés mozgásterápiája.
Tovább Katona-módszer

Maitland manuálterápia

A Maitland manuálterápia az ideg-, izom-, ízületi-rendszer diszfunkcióinak vizsgálatára és kezelésére alkalmas angloausztrál módszer.
Tovább Maitland manuálterápia

Vojta-módszer

Vaclav Vojta (1917-2000): cseh professzor, ideggyógyász a Vojta-módszer kidolgozója.
Tovább Vojta-módszer

Schroth módszer

A háromdimenziós scoliosis terápia, a Schroth terápia a gerincferdülés egyik leghatékonyabb konzervatív kezelési módszere, melyet a német Katharina Schroth saját tapasztalatai alapján kísérletezett ki az 1900-as évek elején.
Tovább Schroth módszer

Proprioceptív Neuromuscularis Facilitáció

A neurofiziológiai alapokra épülő PNF kezelési módszer kialakulása a 40-es évekhez, Dr.Herman Kabat és Margaret Knott nevéhez fűződik.
Tovább Proprioceptív Neuromuscularis Facilitáció

Mulligan manuálterápia

A Mulligan manuálterápia nevét kidolgozójáról, az új-zélandi gyógytornász, Brian Mulliganről kapta, aki egy megrándult ujjú fiatal beteg esetéből kiindulva fejlesztette, dolgozta ki módszerét.
Tovább Mulligan manuálterápia

Terrier-módszer

A Terrier- módszer egy reflexterápián alapuló manipulatív masszázs, a gerincoszlop- és a perifériás ízületek terápiája, melyet Dr. med. J. C. Terrier reumatológus, a manuálterápia és a rehabilitáció szakorvosa fejlesztett, dolgozott ki.
Tovább Terrier-módszer

Tanzberger- módszer

A Tanzberger módszer a vizelet és a székletinkontinencia kezelésének terápiája, melyet több éves tapasztalat által a német származású gyógytornász, Renate Tanzberger dolgozott ki.
Tovább Tanzberger- módszer