Kiosztották a Richter Aranyanyu Díjakat

Kiosztották pénteken az idei Richter Aranyanyu Díjakat, amellyel az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nők munkáját ismerik el.
Tovább Kiosztották a Richter Aranyanyu Díjakat

Hatásos védelem csontritkulás ellen - Új korszakot nyit a K2-vitamin

Egy Magyarországon eddig alig ismert vitamin új fejezetet nyithat a csontritkulás elleni küzdelemben. Egyre újabb vizsgálatok erősítik meg, hogy a K2-vitamin kulcsszerepet játszik abban, hogy a kalcium a csontokba épüljön be és ne rakódjon le az erekben.
Tovább Hatásos védelem csontritkulás ellen - Új korszakot nyit a K2-vitamin

Egyre több a sportsérülés

A teljesítménysportban a terhelés, az elvárások és a tét folyamatos növekedésével, a szabadidős sport területein viszont a felkészületlenség, a túlvállalás és a nem körültekintően megválasztott sporteszközök használatával magyarázza Dr. Hidas Péter, az Országos Sportegészségügyi Intézet, azaz a „Sportkórház” sebész főorvosa a sportsérülések világszerte, így Magyarországon is folyamatosan növekvő számát.
Tovább Egyre több a sportsérülés

Gyógytornász álláslehetőség Szegeden

Pályakezdő gyógytornászt keresek Szegeden a Vízililiom Fitneszbe, teljes munkaidőbe.
Tovább Gyógytornász álláslehetőség Szegeden

Budai Mozgásterápiás Központ keres főállású gyógytornászt

Budai székhelyű egészségmegőrző szolgáltató cég keres, dinamikus leendő kollégát gyógytornász munkakörbe teljes munkaidős munkatárs személyében járó beteg ellátásra.
Tovább Budai Mozgásterápiás Központ keres főállású gyógytornászt

Bárhol a világon lehet dolgozni ezzel a diplomával

A kórházaknak mindmáig nem éri meg fizioterapeutát alkalmazni, pedig a gyógytorna akár bevételt is termelhetne a kórházaknak – mondja a Medical Tribune-nek adott interjúban dr. Horváth Mónika. Az egészségügyi szakmai kollégium mozgásterápia és fizioterápia tagozatának és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara Fizioterápiai Tanszékének vezetőjével a szakma presztízséről és helyzetéről beszélgettünk.
Tovább Bárhol a világon lehet dolgozni ezzel a diplomával

Rectus diastasis – a hasfali izomzat szeparációja

A rectus diastasis az egyenes hasizomok rostjainak szétválását jelenti. Az izom rostok valamilyen külső vagy belső ok miatt, nem képesek tovább megfelelően funkcionálni, a rostjaik szétválnak, mely további problémákat vetít előre. A törzs elülső tartó pillére gyakorlatilag meggyengül. Leggyakrabban terhesség során jelentkezik rectus diastasis, de kialakulásának hátterében egyéb okok is állhatnak. Például genetikailag determinált kötőszöveti gyengeség, nehéz súlyok emelése, túlsúly.
Tovább Rectus diastasis – a hasfali izomzat szeparációja

Osteoporosis Világnap 2013. október 20.

A csontritkulás napjainkban már nem csak a betegek problémája, hanem gyakorisága és költségei miatt elsőrendű gazdasági és társadalmi kérdés is. Magyarországon ma becslések szerint a népesség tizede, mintegy 900 ezer ember szenved oszteoporózisban, de csak a combnyaktörés szövődményeinek következtében évente 5-6 ezer ember hal meg.
Tovább Osteoporosis Világnap 2013. október 20.

„Egyenes út a gerincferdüléskezelésben”

Modern Scoliosis Terápia továbbképzés gyógytornászoknak, orvosoknak
Tovább „Egyenes út a gerincferdüléskezelésben”

Császármetszés után segít a gyógytorna

Ki ne szeretne császármetszés után minél hamarabb túl lenni a fájdalmakon, erőtlenségen, testi korlátozottságon? Kevéssé ismert, hogy az anya maga is segítheti a gyorsabb felépülését.
Tovább       Császármetszés után segít a gyógytorna