Babamasszázs

A babamasszázs több ezer éves múltra tekint vissza, egy olyan hatékony és természetes technika, mely segítségével pozitívan tudunk hatni a kicsik testi – lelki fejlődésére. Az érintés, a testkontaktus az egyik legfontosabb kommunikációs csatorna a szülő és gyermeke között, így a masszázs a fiziológiás hatásokon túl erősíti az érzelmi kötődést, segíti az egymásra hangolódást, a baba jelzéseinek jobb megértését.
Tovább Babamasszázs

Gyakorlatok derékfájás ellen

Ha az egész napos ülőmunkától vagy a rossz testtartástól önnek is gyakran fáj a háta, dereka, érdemes felkeresnie egy gyógytornászt. Addig is megmutatunk néhány egyszerű tartásjavító gyakorlatot, amit bárki elvégezhet akár az irodában is.
Tovább Gyakorlatok derékfájás ellen

Télisport-termékek az LBT-től

A tél a síelés időszaka. Ám könnyen vége lehet a téli mulatságnak, ha nincs hozzá megfelelő védőfelszerelés. A sportrögzítők, ortézisek, kompressziós sportzoknik és sportbetétek védik a lejtőn száguldó síelőt, korrigálják a szokatlan terhelést, ugyanakkor növelik a teljesítményt.
Tovább Télisport-termékek az LBT-től

A csonttörések ellátása

Késő ősszel és télen a szánkózó, korcsolyázó gyerekek és a csúszós járdán eleső idősek tipikus sérülése a csonttörés. Mit tegyünk az orvosi segítség megérkezéséig? Mire számíthatunk az orvosnál?
Tovább A csonttörések ellátása

Hét tünet, aminél azonnal hívjon mentőt - az életébe kerülhet

Véget ért a Stroke - Ne késlekedj kampány színházjáró körútja. Korábban Eperjes Károly mellett Esztergályos Cecília, Tordy Géza - a Nemzet színésze - is részt vett figyelemfelhívó kampányban, mert úgy látták, a színészeknek példát kell mutatniuk és élére kell állniuk az ilyen és hasonló kezdeményezéseknek.
Tovább Hét tünet, aminél azonnal hívjon mentőt - az életébe kerülhet

Kismamatorna: mit válasszak?

Végre vége az első trimeszteri émelygésnek, és a (majdnem) kirobbanó formánk mellé megszületik a vágy, hogy mozogjunk. Ám gyorsan kiderül, nem is olyan könnyű eligazodni a kismamáknak szánt foglalkozások között.
Tovább Kismamatorna: mit válasszak?

Sportsérülések megelőzése

Fontos szem előtt tartani, hogy a sportolók sérülései nem csak a teljesítményt befolyásolják, hanem jelentős szociális és gazdasági problémát is jelentenek. A sérülések elsődleges kezelésének költsége több mint 36 milliárd USD évente, ami nem tartalmazza a munkából és a mérkőzésekről való hiányzásból fakadó költségeket.
Tovább Sportsérülések megelőzése

Manuális Triggerpont –Terápia nemzetközileg elismert Instruktoroktól csak a Viszen NETC-ben

A miofaszciális fájdalom és funkciózavar felismerése és kezelése

A mozgatórendszer akut és krónikus fájdalmainak okai nagyon gyakran az izomzatban keresendők. Ebben az esetben a miofaszciális triggerpontok állhatnak a tünetek hátterében.
Tovább Manuális Triggerpont –Terápia nemzetközileg elismert Instruktoroktól csak a Viszen NETC-ben

A stroke előre jelzi érkezését

Egyre többen, így hazánk híres színészei is úgy érzik, valóban sokat tehetnek saját és mások egészségének megőrzése érdekében. Kötelességüknek tartják csatlakozni azon országos kezdeményezéshez, amely felhívja a lakosság figyelmét a szélütés megelőzésének fontosságára. A művészek mellett az orvosok, mentősök, politikusok is csatlakoztak a "Ne késlekedj - Minden perc számít" országos kampányhoz.
Tovább A stroke előre jelzi érkezését

Tippek kismamáknak derékfájás ellen

Ahogy gyarapodik, fejlődik a mama hasában a magzat, úgy válhat egyre gyakoribb és egyre kellemetlenebb tünetté a kismamánál a derék- vagy a hátfájás. Mit lehet tenni ellene?
Tovább Tippek kismamáknak derékfájás ellen