Manuális nyirokdrenázs

A nyiroködéma kezelésére
Tovább Manuális nyirokdrenázs

Gerincferdülés? -Schroth terápia ingyen, intenzíven

Felhívás gerincferdüléses gyermekek, felnőttek részére
Tovább Gerincferdülés? -Schroth terápia ingyen, intenzíven

Néhány szó a kismamatorna kapcsán

A kismamatorna szükségességéről megoszlanak a vélemények a várandós anyukák körében. A kismamák egy része nagyon komolyan veszi, szinte „megszállottan” jár tornázni és pontról-pontra betartja a gyógytornász, valamint a többi szakember szakorvos, szülésznő, védőnő tanácsait. Más részük a szakorvosi javaslat ellenére sem figyel erre, felesleges időtöltésnek tartja.
Tovább Néhány szó a kismamatorna kapcsán

Székrekedés elűzése 10 perc alatt

A mai felgyorsult világunkban a székrekedés gyakori problémaként szerepel. Mit tehetünk, ha a probléma bennünket is érint?
Tovább Székrekedés elűzése 10 perc alatt

Maradj éber a volánnál

Hosszú, monoton autózásaink során bizonyára mindannyian éreztük már a fáradtság első jeleit. Miképp akadályozhatjuk meg, hogy a folyamat veszélyessé váljon?
Tovább Maradj éber a volánnál

Vészjósló sugárzások, rettegéssel teli évek - Gondolatok a gerincsérvről

“Amikor a parkban a padról felállva a derekamba hasító fájdalomtól mozdulatlan maradtam, hasonlóan nyilalt a gondolataim közé a felismerés – újra kezdődik.”
Tovább Vészjósló sugárzások, rettegéssel teli évek - Gondolatok a gerincsérvről

Gyógytornász vizsgálat?!

Mikor és mennyit fog javulni? - a kérdés szinte elsőként vetődik fel amikor a páciensek hozzánk fordulnak. Miután a több szakember véleményét meghallgatott, joggal összezavarodott ember nem találja a számára legmegfelelőbb megoldást, nem csoda, hogy bizalmatlan a többitől esetleg ismét eltérő, új véleménnyel szemben. A történet nem ritka, bármiféle betegség esetében sem, valószínűleg találkoztunk már vele mindannyian.
Tovább Gyógytornász vizsgálat?!

Jaj, a vádlim!

Mindannyian ismerjük az érzést, mikor éjszaka nyugalmi helyzetben, vagy sportolás közben fájdalmasan feszülni kezd, majd görcsbe rándul a vádlink. A háttérben bizonyos nyomelemek, - kálcium, magnézium - hiánya, továbbá a sportolás előtti megfelelő bemelegítés elmulasztása állhat.
Tovább Jaj, a vádlim!

A félbeszakadt mozdulat - hátfájdalom a mindennapokban

Sokan ismerhetik már a tipikus “úgy maradtam” fájdalmat, ami előszeretettel a lehető legrosszabbkor talál meg minket. De a hátfájdalmak területén sorolhatnánk még többféle, rövid nyillaló vagy elhúzódó, évekig jókedvünket beárnyékoló megjelenési formákat. Egyszóval a gyakoriság és a sokszínűség nem ismer határokat.
Tovább A félbeszakadt mozdulat - hátfájdalom a mindennapokban

Egészséges hát-nyugodtabb élet

Mozgáshiány – helytelen terhelés – stressz gyakran előfordulnak okokként a hátfájdalmak kialakulásában.
Tovább Egészséges hát-nyugodtabb élet