Felhívás gerincferdüléses páciensek részére

Gerincferdülés diagnosztika és terápia ingyen
Tovább Felhívás gerincferdüléses páciensek részére

A porckorongok élete

A porckorongok két szomszédos csigolya között elhelyezkedő képletek, amelyek legfontosabb feladata a gerinc mozgékonyságának biztosítása.
Tovább A porckorongok élete

Figyelem nyiroködémás, fekélyes betegek!

Ödémás betegek diagnosztikája és ingyenes terápiája 2010. júliusában a Viszen Nemzetközi Egészségügyi Továbbképzések Centruma szervezésében továbbképzés indul "Földi féle Komplex Fizikális Ödématerápia" címmel gyógytornászok részére, ahová különféle ödémás vagy fekélyes beteg jelentkezését várjuk betegbemutatás céljából.
Tovább Figyelem nyiroködémás, fekélyes betegek!

A nyiroködéma kezelése

A már kialakult nyiroködéma kezelése, ha korrekt kezelést és eredményt szeretnénk elérni, sokrétű, nem korlátozódik csak a nyirokfolyadék kézi fogásokkal történő elvezetésére. A Komplex Fizikális Ödématerápia (KPE) név jól kifejezi a terápia összetettségét.
Tovább A nyiroködéma kezelése

A felnőttkori idiopathiás strukturális scoliosis és következményes tüneteinek kezelése Schroth-módszerrel

A Schroth terápiával, a felnőttkorban is progressziót mutató scoliotikus esetekben a további romlás megakadályozása a cél.
Tovább A felnőttkori idiopathiás strukturális scoliosis és következményes tüneteinek kezelése Schroth-módszerrel

Mozgásszervi eredetű fájdalmak kezelése izomkontrollal

Izomkontroll - esetismertetés
Tovább Mozgásszervi eredetű fájdalmak kezelése izomkontrollal

A lumbális gerinc és sacroliliacalis izületi problémák befolyásolása a medencealapi izomzat funkciójavításával a Tanzberger módszer szerint

Napjainkban egyre többször találkozhatunk komplex lumbális problémákkal, ahol a kezelést nem korlátozhatjuk kizárólag a lumbális gerinc csigolyáit összekötő ízületekre.
Tovább A lumbális gerinc és sacroliliacalis izületi problémák befolyásolása a medencealapi izomzat funkciójavításával a Tanzberger módszer szerint

Felhívás gerincferdüléses gyermekek, felnőttek részére

Gerincferdülés-Diagnosztika és terápia ingyen
Tovább Felhívás gerincferdüléses gyermekek, felnőttek részére

Hátfájós kismamák

A terhesség ideje alatti hát és derékfájdalmak többségében az általános kötőszöveti lazulás és a súlypontunk megváltozott helyzetének következményei. Mit tehetünk a megelőzésük érdekében?
Tovább Hátfájós kismamák

Mulligan manuálterápia

2005. őszén a gyogytorna.lap.hu internetes oldalon keresztül a Viszen továbbképzések honlapjára tévedtem és megláttam a megrendezendő tanfolyamok listáján a Mulligan manuálterápiás módszer hirdetését.
Tovább Mulligan manuálterápia