Kismama, -baba-mama torna

A Boglárka Gyógytorna Bt. által meghirdetett Testkultúra-Vitamintorna program:Kismama, -baba-mama torna tanfolyam.
Tovább Kismama, -baba-mama torna

Nyiroködéma

Az emberi testben az artériás és vénás érrendszer mellett a harmadik keringési rendszer a nyirokrendszer. A szervezet egészére kiterjedő, egyirányú csatornarendszer nyirokszervekből, nyirokerekből (nyirokkapilláris, előkollektorok, kollektorok, nyiroktörzsek) és nyirokcsomókból álló hálózat.
Tovább Nyiroködéma

Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában

A tanfolyam célja bemutatni a medencefenéki izomzat fizioterápiájában alkalmazott nemzetközi klinikai gyakorlatot, a bizonyítékokon alapuló orvoslás(Evidence Based Medicine) és fizioterápia tudományos alapjait, a nemzetközi és hazai kutatás eredményeit. A Kegel módszert továbbfejlesztő, funkcionális gátizomtorna módszer bemutatása, 10 éves gyakorlati tapasztalatai.
Tovább Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában

Függesztőrács tanfolyam

A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány (MRA) szervezésében a 4 részes akkreditált függesztőrács tanfolyam folytatódik.
Tovább Függesztőrács tanfolyam

-110 fokon kezelték a DVSC-futballistákat

Az ACT-módszert (aero- vagy levegő- krioterápia) alkalmazzák a Debrecen futballcsapatnál, mely javítja a bőr vérkeringését, nő a tüdő kapacitása, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító anyagok termelődnek és az enyhíti az ízületi panaszokat.
Tovább -110 fokon kezelték a DVSC-futballistákat

Kevesen vannak és alulfizetettek a gyógytornászok

A mozgásszervi sérültek gyógyításában, rehabilitációjában fontos szerepet tölt be a gyógytornász, de Magyarországon kevesen vannak és alulfizetettek.
Tovább Kevesen vannak és alulfizetettek a gyógytornászok

Az izmok funkcionális vizsgálata és kezelése elméleti és gyakorlati képzése

A Holisztikus Medicina Alapítvány tanfolyamot indít „Az izmok funkcionális vizsgálata és kezelése elméleti és gyakorlati képzése” címmel.
Tovább Az izmok funkcionális vizsgálata és kezelése elméleti és gyakorlati képzése

Mozgásformák és terápiák a könnyű várandósságért

A várandósság alatti mozgásszervi panaszokra a legjobb gyógymód a rendszeres és megfelelő gyógytorna és a helyes, tudatos légzés elsajátítása.
Tovább Mozgásformák és terápiák a könnyű várandósságért

4 súlyos betegség, amit a fejfájás jelez

A rendszeresen visszatérő vagy szinte állandó fejfájások hátterében éppúgy állhat egy észre nem vett gerincferdülés, orvosi kezelést igénylő fizikai betegség vagy trauma, mint pszichés ok.
Tovább 4 súlyos betegség, amit a fejfájás jelez

Kinesio taping - Az eredeti Japán terápia, avagy ágyő teniszkönyök!

A Kinesio Taping japán technika, mely a test öngyógyító képességére épül, alkalmazásával teljesen új út nyílik az idegrendszer, az izmok és szervezet kezeléséhez.
Tovább Kinesio taping - Az eredeti Japán terápia, avagy ágyő teniszkönyök!