Ki kicsoda a gerincferdülés (scoliosis) kezelésében - John Robert Cobb

A név egy része már ismerősen csenghet, hisz aki foglalkozik gerincferdülés (scoliosis) kezelésévell, ismeri annak mérésére szolgáló, úgynevezett Cobb fokot. A scoliosis oldalhajlásának mérése e rendszer alapján, röntgen segítségével történik.
Tovább Ki kicsoda a gerincferdülés (scoliosis) kezelésében - John Robert Cobb

Eredeti Schroth scoliosis kezelés: A Scolinea képviseli Magyarországot

A gerincferdülés, scoliosis kezelése napjainkra egyre ütemesebben fejlődik. A korábban elterjedt „nem lehet a gerincferdülést javítani” kifejezés mára már nem állja meg a helyét. A jelenlegi tudományos álláspont a Schroth terápiát helyezi előtérbe, hisz a módszernek tudományosan bizonyított eredményei önmagukért beszélnek.
Tovább Eredeti Schroth scoliosis kezelés: A Scolinea képviseli Magyarországot

Mi történik velünk a masszőr keze alatt?

Megint egy kemény nap az irodában, a hát szétszakad, a váll kőkeményen görcsöl...
Tovább Mi történik velünk a masszőr keze alatt?

Ízületi lazaság és a gerincferdülés

Egy 2011-es lengyel tanulmány (Joint hypermobility in children with idiopathic scoliosis, Dariusz Czaprowski, Scoliosis 2011, 6:22) kimutatta, hogy a gerincferdüléses gyerekek több mint fele ízületi hipermobilitással, vagyis ízületi lazasággal rendelkezik. A kutatásban résztvevő gerincferdüléses páciensek 51,4%-ánál, míg a kontroll csoport 19%-ánál mutatták ki az eltérést.
Tovább Ízületi lazaság és a gerincferdülés

Év végi porckorongproblémák

Ki ne ismerné a karácsony előtti hajtást? Minden legyen kész, még gyorsan újítsuk fel a lakást, hogy szép legyen karácsonyra …. És akkor jön egy mozdulat ami miatt nem csak hogy a lakás nem lesz készen, de ágyban töltjük a karácsonyt.
Tovább Év végi porckorongproblémák

Schroth terápiás hospitáló nap - magasabb szintű továbbképzés a scoliosis kezelésében

Mi, gyógytornászok folyamatosan továbbképezzük magunkat. Új módszerek, mélyebb tudás, szakmai érdekességek, ezek nélkül mit sem ér a szakma. Egy-egy képzés után belevetjük magunkat a munkába és gyűjtjük a tapasztalatokat. De milyen jó is lenne néhány héttel később újra átbeszélni ennek tükrében az oktatóval a kérdéseinket?

Erre ad lehetőséget a Schroth terápiás hospitáló nap - Neked!
Tovább Schroth terápiás hospitáló nap - magasabb szintű továbbképzés a scoliosis kezelésében

Segítség!-Nem tornázik a gyerek!

A gerincferdülés kezelése csapatmunkát igényel: ortopédorvos, korzettkészítő, gyógytornász, szülők és a család és természetesen a gyermek áll a terápia középpontjában
Tovább Segítség!-Nem tornázik a gyerek!

Szülés utáni pocakproblémák, avagy miért nem hasznosak a hátonfekvésből indított hasizomgyakorlatok rectus diastasis esetén?

Terhesség során a magzat növekedése nagyobb helyigényt vetít előre, amihez a szervezet folyamatosan alkalmazkodik. Az elsődlegesen érintett terület a hasizmok területe lesz, ahol is az egyenes hasizom (a has középvonalában függőlegesen elhelyezkedő) megy át a legnagyobb változáson. A magzat növekedésével az izomzat megnyúlik, elvékonyodik, helyzete megváltozik, oldalra tolódik (lateralizáció).
Tovább Szülés utáni pocakproblémák, avagy miért nem hasznosak a hátonfekvésből indított hasizomgyakorlatok rectus diastasis esetén?

Egy vállfájdalommal küzködő páciens kezelése primer mamma CA terápia után Dr. H. Marnitz módszere alapján a kulcsfontosságú zónák maszírozásával és manuális technikákkal - esetleírás

Johanna Blumenschein (Marnitz instruktor, masszőr, gyógytornász/EAP terapeuta / Németország)
Tovább Egy vállfájdalommal küzködő páciens kezelése primer mamma CA terápia után  Dr. H. Marnitz módszere alapján a kulcsfontosságú zónák maszírozásával  és manuális technikákkal - esetleírás

Segítség, nem tornázik a gyerek! - Scoli Est gerincferdüléses gyermekek szüleinek

Mi különbözteti meg a javult gyermek szüleit a nem javult gyermek szüleitől?

- hogy mást csinálnak a gyermekkel?
- hogy máskor kezdték a programot?
Nem!
Tovább Segítség, nem tornázik a gyerek! - Scoli Est gerincferdüléses gyermekek szüleinek