Lábszárgörcs: Mi okozza, mit tehet ellene?

Mi a teendő lábszárgörcs estén? A lábszárgörcs többnyire a sportolók, a nők, a kismamák és az idősek problémája. Sokszor éjszaka alakul ki, és megzavarja a nyugodt alvást.
Tovább       Lábszárgörcs: Mi okozza, mit tehet ellene?

Hasizom edzés szülés után

Szülés után a kismamák érhető módon vágynak arra, hogy minél hamarabb jó formába hozzák magukat. De vannak olyan állapotok, amikor a megszokott hasizom gyakorlatok elkezdése még veszélyes, például amikor az egyenes hasizmok még nem záródtak össze. Hasizom-ellenőrzés nélkül ne kezdjen el edzeni!
Tovább Hasizom edzés szülés után

Mozgás és várandósság

Régi közhely, hogy a mozgás egészséges, és sok betegség, kórállapot megelőzésének egyik legjobb eszköze. A várandósságkor az is szempont, hogyan hat a testgyakorlás a magzatra.
Tovább Mozgás és várandósság

Térdszalag sérülések – Elülső keresztszalag sérülések (LCA)

A sérülés a térdízület megcsavarodásával és oldalra billenésével, esetleg ugrásból nyújtott térddel való érkezéskor, túlfeszüléssel következik be laggyakrabban.
Tovább Térdszalag sérülések – Elülső keresztszalag sérülések (LCA)

Biztonsági tippek a hidegben futáshoz

A hidegebb időjárás és a rövidebb napos órák nem jelentik azt, hogy be kéne fagyasztania a futást. Sőt, a hideg időben való futás elűzi a téli depressziót, energiával tölt fel, illetve garantálja, hogy jó formában kezdje a fürdőruha szezont.
Tovább Biztonsági tippek a hidegben futáshoz

Ritka betegségek világnapja

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére február utolsó napján megrendezett esemény célja a figyelemfelhívás, ugyanis a ritka betegségben szenvedők gyakran az egészségügyi rendszerek "árvái".
Tovább Ritka betegségek világnapja

Az egyik leggyakoribb sportsérülés: Hogy kerülhető el az izomhúzódás?

Egy elvétett mozdulatnak vagy a túlterhelésnek könnyen lehet éles fájdalommal járó izomhúzódás, rándulás a következménye. Hogyan előzhető meg, és mit lehet tenni, ha már megtörtént a baj?
Tovább Az egyik leggyakoribb sportsérülés: Hogy kerülhető el az izomhúzódás?

Gyógytorna online

3D kamera és egy szabad szoftverre épülő alkalmazás segítségével visszajelzést kaphat a páciens arról, hogy helyesen végzi-e a gyakorlatokat.
Tovább Gyógytorna online

A derékfájás, az elhízás és a fiatalkori porckorong-degeneráció kapcsolata

Sokat hallottunk és olvastunk már az iskolás – vagy még korábban, már az óvodás – korban elkezdett prevenciós program fontosságáról, – a helyes testtartást és a gerincet stabilizáló izomzat erősítését illetően. Legalább ilyen jelentőségű azonban a fiatal nemzedék egészséges táplálkozási szokásaira fordított odafigyelés is a felnőttkori gerincbetegségek megelőzésében.
Tovább A derékfájás, az elhízás és a fiatalkori porckorong-degeneráció kapcsolata

Videojáték segíti a szklerózis multiplexesek rehabilitációját

A járászavar, a kezek ügyetlensége és az egyensúly is fejleszthető a beteg mozdulatait elemző videojáték segítségével.
Tovább Videojáték segíti a szklerózis multiplexesek rehabilitációját