Gerincferdülés? Az első pillanatoktól...

Kialakulás, következmények
A gerincferdülés a gerincoszlop oldalirányú görbületét jelenti, amihez egyidejűleg a csigolyák elcsavarodása is társul. Ezen elváltozásra alapozva alakul ki a törzs aszimmetriája, ami bizonyos esetekben a medencére is kiterjed. A csigolyák elcsavarodása a mellkas, a bordák külsőleg is látható deformációjához vezet (bordapúp).
Tovább Gerincferdülés? Az első pillanatoktól...

Sok szülő számol be arról, hogy…. nem tornázik a gyerek!

Bármennyire is hallunk sokszor manapság a gyerekek autonómiájáról, nem szabad elfelejteni, hogy ők jelenleg még a szülőktől függő helyzetben élnek és ennek a kapcsolatnak köszönhetően fognak tudni az élet különböző területein fejlődni és sikeressé válni.
Tovább Sok szülő számol be arról, hogy…. nem tornázik a gyerek!

Mellrák után – mit tehetünk a duzzadt karral?

A karon jelentkező duzzadás, nyiroködéma kialakulásának hátterében az esetek nagy részében a mell daganatos megbetegedése áll.
Tovább Mellrák után – mit tehetünk a duzzadt karral?

Ki kicsoda a scoliosis kezelésében - Paul Randall Harrington

Paul Randall Harrington nevét a scoliosis operáció kapcsán ismerhetjük.
Tovább Ki kicsoda a scoliosis kezelésében - Paul Randall Harrington

Scoliosis kezelése felnőtt korban, irányvonalak, kritikus területek

A felnőttkori gerincferdülés konzervatív terápiájának középpontjában más szempontok állnak, mintha növekedésben lévő gyermekről lenne szó.
Tovább Scoliosis kezelése felnőtt korban, irányvonalak, kritikus területek

Miért van szükségünk a röntgenfelvételre a gerincferdülés kezelése kapcsán?

Sok szülő gondolja, hogy ne terheljük röntgensugárral a gyermeket és ezért nem engedélyezi a vizsgálatot. A gerincferdülés kezelésének beállításában, illetve a romlás/javulás megítélésében döntő szerepet játszik a röntgenképen mérhető adatok többsége.
„Jobb ma egy röntgen, mint holnap egy helytelenül megítélt kezelés”
Tovább Miért van szükségünk a röntgenfelvételre a gerincferdülés kezelése kapcsán?

Frau Christa Lehnert-Schrothra emlékezünk

Amikor tanfolyamot tartok gyógytornászoknak, mindíg mesélek róla. Az életéről, a munkájáról, ami egy és ugyanaz volt az ő esetében. Mesélek arról az első meghatározó személyes találkozásunkról, ami ...
Úgy éreztem, magam mint amikor egy tinédzser rajong egy énekesért akivel végre-végre élőben is találkozhat. Számomra egy csoda volt az a délután, amit soha nem fogok elfelejteni.
Tovább Frau Christa Lehnert-Schrothra emlékezünk

A mellműtét után...

Első sokk: daganatom van. A mellem. Mi lesz? Eltávolítják az egészet? Csak egy részét? Mi lesz velem? Miután az ember átvészeli ezt a nehéz időszakot, a műtétet, az utókezeléseket, reméli más már nem jön. Túl van rajta, reméli többet nem kell hasonlókat átélnie. Habár többször felhívják a figyelmét, hogy esetlegesen előfordulhat nyirok ödéma a karon, nem akar ezzel foglalkozni. Talán nem is tud, hiszen most van túl egy nagy megrázkódtatáson. Természetesen megfogadja a tanácsokat, de aztán telnek múlnak, sokszor, az évek, mire az a régen említett szövődmény elkezdi megmutatni magát.
Tovább A mellműtét után...

Gyógytornász állás Budapesten

Mozgásszervi magánrendelőbe keresünk gyógytornászt.
Tovább Gyógytornász állás Budapesten

Magánrendelő keres gyógytornászt

A Scolinea Rendelő a gerinc mozgásterápiával immáron tizenegy éve foglalkozó intézet. Kiemelt szakterületünk a gerincferdülés, Magyarország egyetlen Schroth központú rendelőjeként a német Schroth Klinikával együttműködésben végezzük ezt a terápiát.
Tovább Magánrendelő keres gyógytornászt