Sportsérülések megelőzése

A sport, a testmozgás az egészséges életmód egyik alappillére, mely nemcsak a testnek jó, hanem a közérzetet is javítja.
Tovább Sportsérülések megelőzése

Gerincfájdalmak, gerincpanaszok megelőzése

A gerincfájdalom sok esetben a helytelen testtartás, a mozgásszegény és nem megfelelő életmód következménye. Gyakran örökölt tényezők, fizikai túlterhelés is közrejátszik egyes gerincbetegségek kialakulásában.
Tovább Gerincfájdalmak, gerincpanaszok megelőzése

Az én gyerekem nem lesz gerincferdült! 1. rész

Hatásos mondat, ha ellen akarunk állni a gerincferdülésnek. De nagyon sok munka van mögötte, ki bevállalja, ki nem... Ön melyik táborhoz tartozik?
Tovább Az én gyerekem nem lesz gerincferdült! 1. rész

Az én gyerekem nem lesz gerincferdült! 2. rész - Mi történik odabent?

Ha megvan a diagnózis, hogy a gyermeknek gerincferdülése van, óriási felelősség nyugszik a kezelő személyek vállán, hogy a kezelési irányelveket jól határozzák meg.
Tovább Az én gyerekem nem lesz gerincferdült! 2. rész - Mi történik odabent?

Az eredményesség kérdése a scoliosis kezelésében

A gerincferdülés (scoliosis) kezelés eredményét több tényező befolyásolja, ebből kifolyólag ennek a betegségnek a lefolyását nehéz megbízhatóan előre megjósolni. Az eredmény kedvezőtlen esetben csak romlás sebességének fékezése miatt, kedvező esetben az állandó javulás miatt mutat folyamatosan ingadzó képet.
Tovább Az eredményesség kérdése a scoliosis kezelésében

A gerincferdülés havi egyszeri lehajlással megelőzhető!

A gerincferdülés a gerincoszlop oldalirányú görbületét jelenti, amihez egyidejűleg a csigolyák elcsavarodása is társul. Ezen elváltozásra alapozva alakul ki a törzs aszimmetriája, ami bizonyos esetekben a medencére is kiterjed. A csigolyák elcsavarodása a mellkas, a bordák és a derékszakasz külsőleg is látható deformációjához vezet (bordapúp, bordavölgy).
Tovább A gerincferdülés havi egyszeri lehajlással megelőzhető!

Vizsgálatok amelyek erősen befolyásolják a gerincferdülés kimenetelét

Rápillantás - gerincferdülése van... Vagy alapos vizsgálat a sikeres kezelésért? Melyiket válasszuk?
Tovább Vizsgálatok amelyek erősen befolyásolják a gerincferdülés kimenetelét

Hogyan javítható a gerincferdülés a saját légzéseddel?

A gerincferdülés (scoliosis) következtében nem csak a csigolyák deformálódnak, hanem a háti csigolyákhoz kapcsolódó bordák által alkotott mellkaskosár is.
Tovább Hogyan javítható a gerincferdülés a saját légzéseddel?

Hogyan ismerhetjük fel a nyiroködémát?

A legújabb felmérések alapján a nyirokkeringési rendellenesség Magyarországon népbetegségnek számít. A nyiroködéma klinikai tünetei igen jellegzetesek, így felismerése nem túl nehéz.
Tovább Hogyan ismerhetjük fel a nyiroködémát?

Púp a hátamra! - avagy mi is az a Scheuermann-kór?

A betegség a dán Holger Scheuermann-ról kapta a nevét, aki sebészként tevékenykedett. Maga a betegség a csigolyatest zárólemezének csontosodási zavara, ami a csigolyák ék alakú deformitásához, emellett a csigolyaszerkezet elváltozásához, meggyengüléséhez vezet.
Tovább Púp a hátamra! - avagy mi is az a Scheuermann-kór?