Osteoporosis Világnap 2013. október 20.

A csontritkulás napjainkban már nem csak a betegek problémája, hanem gyakorisága és költségei miatt elsőrendű gazdasági és társadalmi kérdés is. Magyarországon ma becslések szerint a népesség tizede, mintegy 900 ezer ember szenved oszteoporózisban, de csak a combnyaktörés szövődményeinek következtében évente 5-6 ezer ember hal meg.
Tovább Osteoporosis Világnap 2013. október 20.

„Egyenes út a gerincferdüléskezelésben”

Modern Scoliosis Terápia továbbképzés gyógytornászoknak, orvosoknak
Tovább „Egyenes út a gerincferdüléskezelésben”

Császármetszés után segít a gyógytorna

Ki ne szeretne császármetszés után minél hamarabb túl lenni a fájdalmakon, erőtlenségen, testi korlátozottságon? Kevéssé ismert, hogy az anya maga is segítheti a gyorsabb felépülését.
Tovább       Császármetszés után segít a gyógytorna

Egészség- és mozgásfesztivál a Millenáris parkban

Húsz színpadon több mint 200 programmal várja az érdeklődőket a FitBalance egészség-, mozgás- és fitneszfesztivál szeptember 29-én a Millenáris parkban, ahol az egyszerre fekvőtámaszozás világrekordjának felállításában is részt vehetnek a látogatók.
Tovább Egészség- és mozgásfesztivál a Millenáris parkban

A gyógytornász-társadalom színe-java Nyíregyházán

Három napon át Nyíregyháza a házigazdája a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága IX. Kongresszusának és 4. Pre-Kongresszusának. Illusztris vendégek emelik a rendezvény rangját. Látogatásuk alkalmával nyomatékosították: hasznosnak ítélik meg a jelenlétüket, hiszen tapasztalatot tudnak cserélni, illetve fogékonyak és szívélyesek a szervezők, valamint a kongresszus résztvevői.
Tovább A gyógytornász-társadalom színe-java Nyíregyházán

Sportfesztiválok nőknek és szépkorúaknak a Kopaszi-gáton

Vasárnap és hétfőn is rendeznek sportfesztivált a Kopaszi-gáton. Előbb a 15. Coca Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválnak, majd a Szépkorúak Testébresztő Fesztiváljának ad otthont a terület.
Tovább Sportfesztiválok nőknek és szépkorúaknak a Kopaszi-gáton

Terápiás alapelvek csontritkulás esetén - van, amit muszáj!

Dr. Bors Katalin főorvost ezúttal arról kérdeztük, hogy mire számíthat, akinek a korábban bemutatott kivizsgálás során megállapítják: csontritkulása van.
Tovább Terápiás alapelvek csontritkulás esetén - van, amit muszáj!

Kockázatos lehet a derékfájásra adott szteroid injekció

Egy vizsgálati jelentés szerint azoknál az időseknél, akik derék- és lábfájásukra szteroid injekciókat kapnak, megnő a csigolyatörés kockázata.
Tovább Kockázatos lehet a derékfájásra adott szteroid injekció

Sportgenomika - sportsérülések gyógyítása genomikai háttérrel

A különböző szintű sportsérülések kezelése hatékonnyá tehető különböző rehabilitációs programokkal, új operatív módszerekkel és az elmúlt két évtizedben egyre inkább előtérbe kerülnek a biomechanikai kutatásokból származó új eredmények.
Tovább Sportgenomika - sportsérülések gyógyítása genomikai háttérrel

A kamaszok fele tartáshibás

A 12 -18 éves korosztály fele kisebb vagy súlyosabb, folyamatos kezelést igénylő tartáshibával rendelkezik. Dr. Lengyel Zsuzsanna gyermek ortopéd főorvos beszélt a témáról.
Tovább A kamaszok fele tartáshibás